Укр
Укр Eng Рус

Взаємодія клітин  при порушеннях нейророзвитку. Онлайн-вебінар від Leica Microsystems

Поглибте своє розуміння причин порушень нейророзвитку та вивчіть новітні мікроскопічні та мутаційні методи дослідження позаклітинних механізмів, необхідних для розвитку людського мозку.

Запрошуємо на тематичний вебінар від Leica Microsystems, на якому ви дізнаєтесь про:

  • Як поєднання вивчення моделей мишей in vivo та людських нейронів, церебральних органоїдів та асемблоїдів in vitro проливає світло на причини порушень нейророзвитку
  • Молекулярні та клітинні механізми, що беруть участь у проліферації та діяльності вентральних прогеніторів
  • Міграцію та дозрівання інгібіторних нейронів під час розвитку людського мозку

Взаємодія клітин є важливим процесом під час розвитку мозку, на який впливають численні фактори, включаючи морфологію клітин, їхні молекули адгезії, локальний позаклітинний матрикс і секретовані везикули. 

Натхненна мутаціями, пов’язаними з порушеннями нейророзвитку, група професорки Сільвії Каппелло з Мюнхенського університету Людвіга Максиміліана прагне зрозуміти роль позаклітинних механізмів, необхідних для правильного розвитку людського мозку.  

Їхні дослідження зосереджені на внутрішніх і зовнішніх механізмах, що сприяють формуванню мозку, шляхом вивчення мутацій в генах, що впливають на міжклітинні контакти, позаклітинний матрикс і секрецію везикул. 

На цьому вебінарі Сільвія представить останні дослідження, які роблять важливий внесок у наше розуміння клітинних неавтономних механізмів у розвитку порушень нейророзвитку. Вона також покаже, як використання Мікрохабу Mica поряд із системами конфокальної та надроздільної здатності, впливають на робочі процеси візуалізації та підтримують дослідження групи.

Дата: 24 квітня 2024

Час: 17:00 за київським часом

Формат: онлайн-вебінар

Мова: англійська

Спікер вебінару

Проф. д-р Сільвія Каппелло

Доцент, кафедра фізіологічної геноміки, Біомедичний центр, Мюнхенський медичний університет

Будьте в курсі новин

    A