Укр
Укр Eng Рус

ТОП-5 порад як обрати сканер гістологічних зразків

Плануєте придбати сканер для скелець? Пропонуємо кілька порад, на які варто звернути увагу перед покупкою.

1. Який функціонал вам потрібен?

Сьогодні на ринку представлено багато сканерів, кожен з яких пропонує різний функціонал. Тому перше, що варто зробити перед покупкою, зрозуміти, які функції для вас важливі:

1. Який функціонал вам потрібен?

  • Хороша якість зображення надзвичайно важлива для правильної оцінки скелець. Переконайтеся, що зображення сканера відповідають своєму призначенню та чітко відображають особливості клітин, залежно від зразків тканин, які ви будете сканувати.
  • Місткість сканера може варіюватися від одного до декількох сотень скелець. Подумайте, який  потік вам потрібно просканувати в середньому за один робочий день або один підхід, і який рівень пропускної здатності необхідний.
  • Багато компаній вказують час сканування в секундах при розмірі зразка 15 х 15 мм, але це не завжди враховує час на інші технічні моменти такі, як: час на стиснення файлу, надсилання зображень на сервер, надання доступу для перегляду та інше.
  • Наскільки якісні та стандартизовані ваші зразки? Якщо стоїть задача повного переходу на цифрову форму – якість пробопідготовки грає вирішальну роль.
  • Цифрове патологоанатомічне рішення, як правило, містить в собі як програмне, так і апаратне забезпечення для таких додатків, як управління зображеннями/даними, спільний доступ і аналіз зображень. Вирішіть, яке рішення вам потрібне, і який постачальник може його надати.

 

2. Чи просте обладнання у використанні?

Сканер гістологічних зразків – це нове обладнання, яке потрібно детально освоїти користувачам. Ергономічність та простота використання – другий важливий етап, що має вплинути на ваш вибір. 2. Чи просте обладнання у використанні?

  • Протестуйте інтерфейс, щоб переконатися, що він інтуїтивно зрозумілий та простий у навігації. Зрозумійте, скільки часу потрібно для ознайомлення з різними функціями.
  • Скільки часу потрібно, щоб підготувати партію скелець до сканування? Чи можна налаштувати різні параметри для різних скелець?
  • Наскільки добре система пошуку знаходить тканини для сканування? Чи не пропускає вона деякі з них, чи захоплює всю тканину?
  • Перевірте, чи є режим «швидкого старту» для сканування, щоб ви могли швидко налаштувати прилад з мінімальною подальшою взаємодією.
  • Яким чином здійснюється доступ до зображень після сканування для перевірки контролю якості?

3. Чи відповідає прилад вашій чинній інфраструктурі?

Мінімізуйте будь-які порушення робочого процесу в лабораторії, переконавшись, що сканер максимально легко вписується в уже наявну інфраструктуру. Це можна зробити, давши відповідь на наступні питання:

  1. Скільки місця на робочому столі потрібно для сканера? Де він буде розміщений в лабораторії?
  2. Чи створює сканер багато шуму під час роботи?
  3. Чи пропонує постачальник сканера інтеграцію з LIS вашої лабораторії – готову або як індивідуальне рішення? Запитайте про його досвід і знання в інтеграції.
  4. Чи використовує ваша лабораторія систему штрих-кодування для скелець? Вибір сканера, який може зчитувати штрих-коди, може заощадити багато часу та допоможе уникнути ручного іменування та сортування файлів.
  5. Цифрові патологічні зображення можуть мати розмір до декількох гігабайтів, а при більшому збільшенні сканування створюються більші файли зображень. Подумайте, як ваша ІТ-інфраструктура буде працювати зі зберіганням зображень (локально або в хмарі), а також оцініть пропускну здатність мережі, необхідну для перегляду та обміну такими великими файлами.
  6. Які функції кібербезпеки містить сканер та/або операційне програмне забезпечення? Наскільки виробник обізнаний у питаннях кібербезпеки?
  7. Долучіть до розмови з постачальником ваш ІТ-відділ, спеціалісти якого зможуть поставити правильні запитання щодо безпеки даних, вимог до зберігання та інтеграції.

4. Чи є бренд надійним та перевіреним?

Дослідіть онлайн-ресурси та запитайте своїх колег, які мають досвід роботи з цифровою патологією – які постачальники мають найкращу репутацію щодо надійності та якості продукції?

  • Як довго виробник працює на ринку? Який розмір його інстальованої бази?
  • У скількох рецензованих публікаціях згадуються продукти постачальника?
  • Що говорять галузеві огляди про якість та надійність його рішень?
  • Чи має постачальник хорошу репутацію щодо надання послуг та оперативного розв’язання проблем?
  • Чи є офіційне представництво виробника в Україні?

Сканер Aperio GT 450

Якщо ви обираєте цифровий сканер, то пропонуємо звернути увагу на  Aperio GT 450 від Leica Biosystems. Це автоматизований цифровий сканер препаратів, що використовує інноваційну технологію калібрування кольору, тому гарантує високу якість зображення. Система фокусування в режимі реального часу забезпечує корекцію на кожному етапі сканування що дозволяє отримати чіткі та різкі зображення.  Перегляньте інтерактивну цифрову галерею патологічних зображень, відсканованими на сканері Aperio GT 450. Змінюйте збільшення та переміщайтеся по скельцях, щоб переконатись у високій якості зображення з високою роздільною здатністю.

Цифрова галерея патологоанатомічних слайді,  зроблених на Aperio GT 450.

Цифрова галерея патологоанатомічних слайді,  зроблених на Aperio GT 450.

Сканери для малих потоків

В нашому портфоліо також є сканери з завантаженням на 2 та на 20-ть скелець. Для додаткової інформації звертайтесь за контактами нижче:

leica@alt.ua

+38 044 492-72-70

Будьте в курсі новин

    A