Укр
Укр Eng Рус

Кейс: мікробіологічний аналізатор BIOMIC V3 для ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ»

В листопаді 2022 року в  ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ» було поставлено мікробіологічний аналізатор  BIOMIC V3 від нашого партнера – американського виробника Giles Scientific Ink. Детальніше про кейс читайте в нашій статті.

Замовник

Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України – це державна установа, до складу якої входять різноманітні дослідницькі лабораторії: вірусологічна, бактеріологічна, санітарно-гігієнічна, паразитологічна, а також лабораторія особливо небезпечних інфекцій.

Безпосереднім отримувачем аналізатора BIOMIC V3 стала саме бактеріологічна лабораторія.

Запит клієнта

Cпеціалісти лабораторії постійно проводять мікробіологічні дослідження біоматеріалу людини чи об’єктів навколишнього середовища, щоб виявити збудник інфекції.

Основний запит клієнта полягав у отриманні обладнання, що допомогло б здійснювати високоточні ідентифікації основних клінічних патогенів, автоматизувати процес зчитування та інтерпретації результатів тестів антибіотикочутливості дифузійними методами відповідно рекомендацій EUCAST та скоротити терміни видачі результатів.

Мікробіологічний аналізатор BIOMIC V3

Мікробіологічний аналізатор BIOMIC V3

Мікробіологічний аналізатор BIOMIC V3

Сучасний прилад BIOMIC V3 – ідеальний варіант для проведення рутинних мікробіологічних досліджень. Це програмно-апаратний комплекс відкритого типу, що використовує технологію цифрової обробки зображень та забезпечує автоматизацію зчитування та інтерпретації результатів тестів на чутливість до антибіотиків будь-якими методами та ідентифікації мікроорганізмів за допомогою різних тестів.

Модулі підбираються відповідно до потреб кожної лабораторії. Ще однією особливістю приладу є те, що він може використовуватися як самостійне повноцінне рішення для проведення випробувань або як доповнюючий прилад з іншими аналізаторами, наприклад Vitek, Phoenix, MicroScan, MALDI-TOF.

Більше про аналізатор BIOMIC V3 дізнавайтеся  за посиланням.

Практика застосування

Джерело фото – ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ» МОЗ України

Джерело фото – ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ» МОЗ України

Поставлений в бактеріологічну лабораторію аналізатор BIOMIC V3 має чотири програмні модулі: ідентифікація мікроорганізмів за допомогою тест-систем API, Biomerieux; Rapid, Oxiod; ідентифікація або ідентифікація та чутливість на тестах Liofilchem; аналіз тестів на чутливість мікроорганізмів до антибіотиків диско-дифузійним методом та зчитування МІК-смужок; підрахунок колоній, в т.ч. на хромогенному агарі.

Встановлені програми допомагають лабораторії автоматизувати наступні дослідження:

  1. Ідентифікація мікроорганізмів та антибіотикограма дифузійними методами згідно рекомендацій EUCAST, з оцінкою результатів експертною системою та виявленням факторів резистентності.
  2. Мікробіологічне дослідження крові на стерильність з інтерпретацією чутливості гемокультур за 4, 6, 8 чи 16-20 годин згідно EUCAST RAST.
  3. Автоматичний підрахунок колоній на різноманийтних агарах, фільтрах тощо.
  4. Попередня автоматична ідентифікація з підрахунком на хромогенних агарах.

Крім того, прилад дозволить автоматизувати збір та аналізування результатів випробувань та впровадити систему внутрішнього контролю якості на кожному етапі дослідження.

«Завдяки цьому приладу, ми можемо здійснювати високоточні ідентифікації збудників та скоротити терміни видачі результатів», – зазначає генеральний директор Руслан Савчук.

Завантажити кейс
Будьте в курсі новин

    A