Укр
Укр Eng Рус

See The Hidden: Віртуальний саміт із дослідження раку в мікроскопії

19, 20 та 21 вересня, 15:00-18:00

Дослідження в галузі медико-біологічних наук відіграють ключову роль у розумінні механізму виникнення і прогресування онкологічних захворювань, а також впливають на розробку нових діагностичних інструментів та терапевтичних підходів. 

Приєднуйтеся до спеціального випуску See The Hidden – триденного онлайн-саміту – від нашого партнера – компанії Leica Microsystems. Під час саміту провідні дослідники проблем раку поділяться своїми останніми відкриттями щодо візуалізації патологічних процесів та актуальними розробками в галузі мікроскопії для дослідження онкологічних захворювань. Ви також дізнаєтеся про те, як еволюціонує рак, що нового в дослідженнях біомаркерів та аналізі зображень. 

Під час вебінарів ви також матимете змогу ознайомитися з найновішими продуктами та рішеннями для візуалізації раку. Ви можете прослухати лекції на теми, які найбільш актуальні для вас, або ж приєднатися до усіх вебінарів у серії. Участь безкоштовна за умови реєстрації. 

Програма саміту

Програма саміту

Лектор Тема лекції Деталі
День 1. Просторова біологія раку Dr. Periklis Pantazis

Reader in Advanced Optical Precision Imaging, Imperial College London

Доктор Перікліс Пантазіс, Імперський коледж Лондона

Primed conversion: Advanced optical precision imaging in cancer evolution Професор Перікліс представить унікальну оптичу механіку –  фотоконверсію типу primed conversion, за якої двохвильове освітлення приводить до яскравого фотоперетворення фотоконвертованих флуоресцентних білків, що забезпечує детальніше розуміння складної динаміки клітин та білків, які лежать в основі розвитку захворювання. 
Prof. Dr. Alessandra Curioni-Fontecedro

 

Head of Department – Oncology, HFR Fribourg

Доктор Алесандра Куріоні-Фонтеседро, Шпиталь Fribourgeois Freiurger Spital 

Integrative analysis of circulating and tumor-infiltrating immune cell populations in patients with lung cancer and mesothelioma to predict response to immunotherapy Професор, доктор медичних наук Алесандра Куріоні-Фонтеседро представить своє останнє дослідження пухлин, демонструючи просторову організацію проникаючих імунних клітин в мікросередовищі пухлини (англ. ТМЕ) та їхню взаємодію з раковими клітинами із використанням мультиплексного імунофлуоресцентного зображення в поєднанні з технологією ультра-точного вирівнювання клітин. 
Prof. Dr. Anand T. Kumar

 

Associate Professor, Harvard Medical School

 

Доктор Ананд Кумар, Гарвардська медична школа

Fluorescence lifetime imaging in preclinical and clinical applications Професор Кумар обговорить застосування візуалізації часу життя флуоресценції з використанням зовнішнього барвника в ближньому інфрачервоному світлі в передклінічних та клінічних застосуваннях.

 

спікери

День 2. Модельні організми та органоїди для дослідження раку Prof. Dr. Jacco van Rheenen

 

Senior Group Leader, The Netherlands Cancer Institute

 

Доктор Яко ван Рінен, Нідерландський інститут раку

Intravital microscopy of the protection mechanisms that clear mutations in intestinal and breast tissues 

 

Професор Яко ван Рінен розповість про прижиттєву мікроскопію механізмів захисту, які усувають мутації в тканинах кишківника та молочної залози.
Dr. Rolando Berlinguer Palmini

 

Experimental Scientific Officer, Newcastle University

 

Доктор Роландо Берлінгуер Пальміні, Університет Ньюкасла

DNA replication in cancer cells: Super-resolution microscopy helps to understand DNA replication in cancer cells Доктор Роландо Берлінгуер Пальміні представить реплікацію ДНК в ракових клітинах і продемонструє, як мікроскопія з надвисокою роздільною здатністю допомагає зрозуміти реплікацію ДНК в ракових клітинах.

спікери

День 3. Демонстрація провідних рішень візуалізації Leica Microsystems для дослідження раку Dr. Isabella Piga

 

Senior PostDoc, University of Milano-Bicocca

 

Доктор Ізабела Піга, Університет Мілано-Бікокка

MS-Imaging inteRASomics: spatially resolved RAS interacting proteins enable deciphering of RAS mutational status in thyroid cancer Доктор Ізабела Піга представить свої останні дослідження, зроблені з використанням методів MALDI, nLC-ESI-MS/MS та лазерної мікродисекції Leica Microsystems LMD7 для вивчення складних ізоформ гену RAS (NRAS, HRAS и KRAS). Ці онкогени найчастіше мутують при раку щитовидної залози. 
Dr. Mauro Luca Baron

 

Advanced Workflow Specialist, Leica Microsystems

 

Доктор Мауро Лука Барон, Leica Microsystems

Leica LMD Systems: Tools to precisely define and collect pure starting material for spatial omics analysis Доктор Мауро Лука Барон представить рішення для лазерної мікродисекції. За допомогою системи Leica LMD можна відібрати та відсікати чистий пухлинний матеріал для подальшого аналізу, щоб забезпечити на 100% чистий вихідний матеріал без ризику перехресної контамінації здоровими клітинами.  
Dr. Patrice Mascalchi

 

EMEA Sales Application Specialist Aivia, Leica Microsystems

 

Доктор Патріс Маскальчі, Leica Microsystems

AI Image Analysis – a powerful tool in Cancer Research Доктор Патріс Маскальчі представить рішення для аналізу зображень з використанням штучного інтелекту. Дослідження раку потребують великих обсягів даних зображень 3D-зразків тканин або їх моделей, з яких можна отримувати інформацію про просторовий та часовий розвиток. Оскільки набори даних з біології раку продовжують зростати, збільшуються і складнощі із сегментацією та кількісною оцінкою мікроскопічних зображень, що робить аналіз досить трудомістким для дослідників.   
Dr. Patric Pelzer

 

Product Manager (Inverted Microscopy), Leica Microsystems

 

Доктор Патрік Пельцер, Leica Microsystems

Meet Mica – the world’s first Microhub. A versatile imaging solution for cancer research

Mica – перший у світі мікрохаб й універсальне рішення для зображень в дослідженнях раку

Доктор Патрік Пельцер продемонструє автоматизоване рішення Micа, яке використовується для глибшого розуміння просторово-часових процесів на молекулярному чи клітинному рівні. Ви також дізнаєтеся про те, як Micа може забезпечити гнучкість застосування як у 2D-моношаровій культурі клітин, так і в 3D-моделях культури клітин – органоїдах, котрі здатні імітувати ракові процеси, чим роблять значний внесок в дослідження захворювання.  

 

За підсумками кожного інформаційного дня матимете нагоду приєднатися до панельної дискусії, поставити запитання лекторам на живій Q&A-сесії та побачити демонстрацію інструментальних рішень наживо. 

Мова доповідей – англійська. 

Будьте в курсі новин

    A