Red Dot Design Award — всесвітньо відомий конкурс дизайну, на якому щороку виробники отримують нагороду за якісний дизайн та інновації.

27 квітня 2023 р. у м.Вецлар, Німеччина,  Leica Microsystems, провідний постачальник рішень та приладів для мікроскопії, отримала престижну нагороду Red Dot Design Award 2023 за інноваційний мікрохаб Mica.

Mica, перший у світі мікрохаб (Microhub), — цe нове, повністю інтегроване рішення для мікроскопії, в якому використовується програмне забезпечення для машинного навчання, інструменти автоматизації та унікальні методи флуоресценції для автоматизації робочого процесу для дослідників, незалежно від рівня досвіду в мікроскопії.

Mica робить просторову інформацію зразків доступною для всіх дослідників науки про життя. Прилад об’єднує широкопольні та конфокальні зображення в інкубаційному середовищі, що захищає зразки – все в одному місці без будь-яких обмежень. Завдяки інструментам аналізу та автоматизації на основі штучного інтелекту, Mica радикально спрощує звичайні робочі процеси обробки зображень, усуваючи понад 85% виснажливих кроків налаштування системи. Мікрохаб Mica розроблений, щоб оптимізувати робочі процеси флуоресцентної мікроскопії та допомогти дослідникам швидше отримувати результати. Тепер дослідники можуть проводити експерименти одночасно з кількома сигналами на живих клітинах, що раніше вважалося неможливими. За допомогою нової технології FluoSync, вбудованої в MICA, стало можливо одночасне виявлення кількох сигналів і їх розділення на канали.

«Нагорода Red Dot Design Award для Mica є свідченням нашого прагнення надавати дослідникам передові платформи для роботи з зображеннями, які спрощують їхній робочий процес і покращують дослідження», — Аннет Рінк, президент Leica Microsystems. «Інноваційні рішення від Leica Microsystems, такі як Mica, дозволяють дослідникам отримувати наукові знання, щоб створити кращий і здоровіший світ».

На думку жюрі, Mica вирізняється якістю дизайну та ступенем інноваційності. Подібно до аеропорту, який об’єднує пасажирів і направляє їх до місця призначення, перший у світі мікрохаб для мікроскопії Mica направляє користувачів до місць їх експериментального призначення, незалежно від рівня досвіду в мікроскопії.

Вітаємо нашого партнера з нагородою!

Дізнатися про Mica більше ви можете за посиланням