Укр
Укр Eng Рус

Проєкт «БіоШкола» в Білій Церкві: допомагаємо створювати майбутнє біотехнологій

В серпні в Білій Церкві відкрилася інноваційна біологічна школа для талановитих дітей.  Вітаємо нашого партнера – фармацевтичну компанію  Біофарма –  з успішним запуском проєкту БіоШкола!

Популяризація науки є дуже важливою в сучасному світі, що стрімко та невпинно розвивається, відкриваючи нові можливості для дослідників та винахідників.  Підготовка майбутніх науковців – це окремий вагомий етап для розкриття потенціалу біотехнологій, що допоможе вирішити багато проблем, з якими стикається людство в різних сферах: охорона здоров’я, екологія, нестача ресурсів тощо.

Нам пощастила працювати зі свідомими партнерами, які створюють саме такі наукові проєкти, що націлені на поширення науки та підготовку освічених кадрів в сфері біотехнологій в Україні. 

Джерело med.oboz.ua

Джерело med.oboz.ua

“БіоШкола” стала першим освітнім проєктом європейського рівня, де учні не лише опановували теорію, а й практикували в сучасних, обладнаних інноваційними приладами, лабораторіях.

28 школярів отримали змогу спробувати себе в різних галузях біології, вивчаючи  біохімію, мікробіологію, генетику та молекулярну біологію та проводячи дослідження на обладнанні провідних виробників світу.

Навчання тривало три тижні. З вересня студенти переходять у онлайн-формат навчання, а кожного тижня  протягом 10 місяців вони будуть зустрічатися з викладачами для поглиблення теоретичних знань з різних напрямків біології. У січні знову плануються заняття офлайн.

«Підтримуємо талановитих дітей, щоб їхні майбутні біотех-стартапи стали прикладом успіху в Україні», – Костянтин Єфименко, Biopharma

Інноваційне обладнання для «БіоШколи»

Більше $2,5 млн грн. інвестувала Біофарма у додаткову  біологічну освіту для молоді й продовжить надалі надавати підтримку тим учням, хто визначився із спеціальністю мікробіолог, імунолог, онколог тощо. 

Компанія АЛТ Україна ЛТД разом з виробником Thermo Fisher Scientific, були  щиро раді підтримати наших партнерів та подарувати проєкту обладнання, розхідні матеріали та реагенти для проведення досліджень.

Нагадаємо, що це не перший освітній проєкт, в якому нам поталанило взяти участь. Минулого року компанія АЛТ Україна допомогла обладнати навчальний клас з мікроскопії на кафедрі сучасних технологій медичної діагностики та лікування Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, поставивши 11 мікроскопів Leica DM500 LED.

Далі – більше! 

Будьте в курсі новин

    A