Укр
Укр Eng Рус

Вебінар: Погляд на нервово-судинні патології

Дізнайтеся, як вроджений імунітет протистоїть негативному впливу нервово-судинних патологій.

Коли: 21 червня

17:00-18:00 за Києвом

Наш мозок захищений від патогенів та імунних клітин гематоенцефалічним бар’єром. Однак, пошкодження мозку, наприклад, ішемія, черепно-мозкова травма чи онкологія, активують судинний ендотелій, руйнують цей бар’єр, що призводить до важких наслідків.

У цьому контексті, вроджений імунітет, який концентрується у місці пошкодження, аби мінімізувати негативні наслідки таких травм, перебудовується патологічним мікросередовищем, і в результаті спричиняє негативні ефекти – набряк, дефекти перфузії, крововиливи. 

Під час вебінару разом із судинним біологом доктором Томасом Матіветом (Thomas Mathivet) із університету Бордо та Ульфом Шварцем (Ulf Schwarz), експертом Leica Microsystems поговоримо про те, як саме наш вроджений імунітет імунітет протистоїть негативному впливу нервово-судинних патологій, а також про нову захоплюючу технологію, яка робить можливими довготривалі дослідження динамічних пошкоджень мікросередовища.

У фокусі уваги вебінару:

  • Динамічне ремоделювання мікросередовища при нервово-судинних патологіях
  • Пластичність нашого вродженого імунітету та його здатність протистояти негативним наслідкам травм
  • Технологічні розробки, які дозволяють проводити довготривалі дослідження ремоделювання посттраматичних пошкоджень

Після доповідей Ульф Шварц продемонструє роботу багатокольорового багатофотонного мікроскопа Leica STELLARIS 8 DIVE. В основі STELLARIS 8 DIVE – перша та єдина спектральна система виявлення без десканування 4Tune.

Будьте в курсі новин

    A