Укр
Укр Eng Рус

Вебінар: Основи кріоконсервування еритроцитів. Створення кріобанку

Приєднуйтесь до безкоштовного вебінару 9 листопада, о 14:00

9 листопада стартує перший вебінар у серії онлайн лекцій у межах спільного освітнього проекту компанії “АЛТ Україна” та ДУ “Інститут патології крові та трансфузійної медицини НАМН України”.

У фокусі уваги вебінару – сучасні технології кріоконсервування еритроцитів, їх подальше застосування у клінічній практиці, а також основи створення кріобанку компонентів крові.

Актуальність теми продиктована активним розвитком трансплантології в Україні, а також проблемою нестачі запасів донорської крові у зв’язку зі складною епідемічною ситуацією та карантинними обмеженнями.

Під час вебінару висвітлюватимуться такі питання:

  • Покроковий процес кріоконсервування еритроцитів: гліцеролізація, дегліцеролізація, відмивання нативних еритроцитів.
  • Карантинізація еритроцитів як спосіб мінімізації ризиків передавання гемотрансмісивних інфекцій під час переливання крові та уникнення посттрансфузійних реакцій у пацієнтів.
  • Створення кріобанку крові та його роль у формуванні національного запасу компонентів донорської крові.
  • Сучасні інструментальні рішення та технології для кріоконсервування еритроцитів.

Спікер

Василь Новак, 

заслужений діяч науки та техніки України, член-кореспондент НАМН України, академік АНВО, доктор медичних наук, професор, головний спеціаліст МОЗ України та НАМН України з гематології та трансфузіології (1997 – 2013), член Європейської та Американської асоціацій гематологів, співкоординатор Європейської школи трансфузійної медицини, член Координаційної ради СНД з трансфузійної медицини.

Щоб прослухати вебінар, будь ласка, зареєструйтесь.

Будьте в курсі новин

    A