Укр
Укр Eng Рус

Вебінар: Мікроскопія покращеної роздільної здатності Leica THUNDER. Практичне застосування у дослідженнях патологій мозку

Приєднуйтеся до безкоштовного вебінару на тему “Нова модель органоїдів головного мозку людини для вивчення фенотипів мікроглії в нормі та за патології” від нашого партнера – бренду Leica Microsystems.  

Під час вебінару доктор Саймон Т. Шефер із Мюнхенського технічного університету поділиться думками експертів щодо нової моделі органоїдів головного мозку для вивчення фенотипів мікроглії та їхньої ролі у виникненні патологій. Також ви дізнаєтеся про те, як платформа Leica THUNDER допомагає науковцям університету отримувати зображення органоїдів мозку у покращеній роздільній здатності. 

Коли: 20 липня 2023 року, 17:00 за київським часом

Науковці із Технічного університету Мюнхена застосовують нові технології на основі стовбурових клітин для створення тривимірних моделей, які повторюють структуру та функціональну організацію людського мозку. Ці технології застосовуються, зокрема, для розширення меж персоналізованих досліджень захворювань мозку, характерних для людини, а також для визначення стратегій його відновлення.  

У фокусі вебінару

  1. Як саме нові моделі органоїдів дають змогу проводити дослідження ділянок мозку, які історично були складними для вивчення
  2. Як різні типи фенотипів функціональної мікроглії людини впливають на здоров’я мозку
  3. Методи моделювання взаємодії між середовищем людського мозку та мікроглією

Довідково: 

Мікроглія – це спеціалізовані резидентні імунні клітини головного мозку, які відіграють вирішальну роль у його розвитку, гомеостазі та виникненні захворювань. Втім, досі можливість моделювати взаємодії між середовищем головного мозку та мікроглією була дуже обмежена.  

На вебінарі професор Шефер розповість, як нова органоїдна модель дає змогу його науковій групі досліджувати функціональні фенотипи мікроглії людини у фізіологічних та патологічних умовах, що є надзвичайно важливим наступним кроком для моделювання фенотипів мікроглії, які залежать від середовища головного мозку людини.  

Зверніть увагу! 

Чимало зображень, які буде продемонстровано під час вебінару, були отримані за допомогою THUNDER Imager Live Cell & 3D Assay від Leica Microsystems.

Будьте в курсі новин

    A