Укр
Укр Eng Рус

Parimatch Foundation та «АЛТ Україна» закупили партію витратних матеріалів для потреб Харківської СПК в умовах війни

Благодійний фонд Parimatch Foundation спільно з компанією «АЛТ Україна» забезпечили Харківську обласну станцію переливання крові комплектом витратних матеріалів, які дали змогу закладу продовжити роботу в умовах війни. 

Мова йде про реагенти для аналізатора гемостазу – тромбоеластографа TEG5000, який станція використовує для надання оперативної медичної допомоги військовим та цивільному населенню з розладами згортальної системи крові. 

Parimatch Foundation та “АЛТ Україна” закупили партію витратних матеріалів для потреб Харківської СПК в умовах війни

«Харківський обласний центр переливання крові, як і сотні інших закладів системи охорони здоров’я, зазнав обстрілів та бомбувань. Через те, що ми працюємо безпосередньо в зоні бойових дій і медичні склади знищено, ми не маємо доступу до деяких критично важливих медичних виробів. А отже, не маємо змоги надавати оперативну медичну допомогу населенню. Завдяки допомозі благодійного фонду Parimatch Foundation та компанії “АЛТ Україна”, які забезпечили наш заклад комплектом витратних матеріалів для обладнання, ми тепер можемо продовжити допомагати харків’янам та військовим, які мають розлади системи згортання крові», – зазначила заступник директора з медичної частини Харківського обласного центру переливання крові Олена Молігон.

Parimatch Foundation и

«Надані витратні матеріали дають нам змогу продовжувати лікувати людей із застосуванням однієї із найсучасніших методик аналізу роботи системи крові – тромбоеластографії. Завдяки цій методиці ми можемо дуже швидко оцінити ризик кровотечі чи навпаки – тромбозу, обрати правильну тактику лікування та врятувати життя. Зважаючи на те, що Харківська область постійно під обстрілами, кількість поранених з масивними крововтратами як серед військових, так і цивільного населення постійно зростає. Тепер ми можемо продовжувати ефективно працювати і допомагати людям в умовах війни», – коментує Ігор Скирда, кандидат медичних наук, лікар-трансфузіолог Харківського обласного центру переливання крові.

Parimatch Foundation та “АЛТ Україна” закупили партію витратних матеріалів для потреб Харківської СПК в умовах війни

Підтримка медиків та медичних установ наразі вкрай необхідна, адже це окремий фронт, на якому щодня рятують сотні життів. Директор представництва міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation в Україні Вадим Місюра впевнений, що разом ми можемо не лише полегшити роботу лікарів, які щодня борються за людські життя, але й наблизити нашу перемогу.

Закуплених запасів Харківському обласному центру переливання крові вистачить на 300 досліджень (пацієнтів).

Будьте в курсі новин

    A