Укр
Укр Eng Рус

Онлайн-лекція : Використання підходів цифрової гістології для дослідження інфекції SARS-CoV-2 в патофізіології

Експерти Leica Biosystems провели масштабне дослідження, яке мало на меті отримати інформацію про оптимальне планування і вибір терапевтичних підходів до лікування COVID-19. У ході дослідження вчені проаналізували значну кількість патологоанатомічних зразків від пацієнтів на різних стадіях захворювання. Під час онлайн-лекції вони представлять окремі результати своїх досліджень, які допоможуть зрозуміти, які чинники лежать в основі переходу хвороби від однієї стадії до іншої в легенях, вогнищі первинної інфекції та інших органах. 

Під час заходу ви дізнаєтеся про таке: 

  • Різні методи, використовувані в молекулярній гістології. Як ці методи інтегруються в робочий процес.
  • Визначення патофізіології інфекції SARS-CoV2 в тканинах, в тому числі пов’язаних з реплікацією вірусу і противірусним імунітетом.
  • Демонстрація того, як аналіз цифрових зображень може використовуватися для визначення характеристик імунітету до мікросередовища.

COVID-19 – складне багатофазне захворювання. У більшості людей рання вроджена імунна відповідь переходить в широко ефективну адаптивну імунну відповідь, що контролює вірус. Однак 20-30% пацієнтів з симптомами потребують госпіталізації, при цьому частота госпіталізацій у ВІТ варіюється від 4,9 до 11,5%, а загальна летальність становить близько 0,5%. Тривале запалення у пацієнтів, які отримують підтримувальну терапію у відділенні інтенсивної терапії, може привести до фіброзу легенів, який є третьою фазою захворювання.

Успіх імунодепресантів широкої дії, таких як дексаметазон, демонструє, що, хоча імунна система бере участь у полегшенні хвороби, вона також спричиняє її загострення. Тому так важливо розуміти, що саме є причиною переходу між фазами захворювання, аби мати змогу побачити повну картину патофізіології SARS-CoV-2.  

Щоб прослухати онлайн-лекцію, будь ласка, пройдіть реєстрацію. Зареєстровані учасники також отримають доступ до запису вебінару (за запитом).

Будьте в курсі новин

    A