Укр
Укр Eng Рус

Вебінар: Епідеміологічні аспекти інфекційної безпеки в службі крові

Приєднуйтеся 22 листопада, о 14:00

У межах спільного освітнього проекту із Інститутом патології крові та трансфузійної медицини НАМН України продовжуємо серію безкоштовних вебінарів, присвячених актуальним проблемам патології крові та сучасним технологіям для трансфузійної медицини.

22 листопада, о 14:00 стартує другий вебінар із серії, у фокусі якого – епідеміологічні аспекти інфекційної безпеки в службі крові. 

На вебінарі ви отримаєте практичні рекомендації для організації роботи Служби крові в нинішніх умовах, а також дізнаєтеся про шляхи уникнення ризиків для заготівлі безпечних компонентів крові та їхнього тривалого зберігання. 

Також розберемо успішний кейс Інституту патології крові та трансфузійної медицини НАМН України. Розповімо про те, як Інституту вдалося пройти шлях від трансфузії до трансплантації. 

Коли: 22 листопада 2021 року

Час: 14.00-15.30

Спікер

Василь Новак, 

директор інституту, заслужений діяч науки і техніки  України, член-кореспондент НАМН України, академік НАН вищої освіти України, доктор медичних наук, професор 

До програми вебінару входить огляд основних проблем та шляхів їхнього вирішення у випадках:

  • Зменшення кількості донорів крові та її компонентів до критичного рівня.
  • Низької якості компонентів донорської крові та виготовлених з них препаратів.
  • Високого рівня поширеності маркерів гемотрансмісивних інфекцій серед донорів.
  • Відсутності державного контролю якості компонентів крові та тест-систем для скринінгу донорської крові на гемотрансмісивні інфекції.
  • Недостатнього матеріально-технічного і фінансового забезпечення процесу приготування компонентів крові.
  • Відсутності впроваджених методів довготривалого зберігання компонентів (клітин) крові.
  • Існуюча організаційна структура служби крові України не сприяє вирішенню наявних проблем.
  • Дізнаєтеся про історію Інституту патології крові та трансфузійної медицини НАМН України: від трансфузії до трансплантації. Шлях у 80 років».

Участь у вебінарі безкоштовна, потрібна лише реєстрація. Усі учасники вебінару отримають сертифікат та бали безперервного професійного розвитку.

Будьте в курсі новин

    A