Підготували для вас невелику статтю, щоб ви точно знайшли відповідь на це питання.
Метод QuEChERS застосовується для аналізу харчових продуктів на залишки пестицидів. До цього списку можна віднести продукти тваринного походження (м’ясо, риба, молоко, мед), крупи та зерно, фрукти, овочі, вина та соки.
Загалом є три методи пробопідготовки зразку QuEChERS: оригінальний, АОАС 2007.01 та EN 15662.
І хоча усі методи мають незначні відмінності, все ж в них зберігаються основні стадії:
Як бачимо, з пробірками все просто: вони обираються залежно від кількості проб, які потрібні вам для аналізу на хроматографі чи мас-спектрометрі. А от з солями все трохи складніше.
Сучасний ринок пропонує багато різних екстракційних солей. Звідси питання: які солі та в якій кількості обрати?
Найпоширенішими та основними вважаються такі чотири види:
Компанія АЛТ Україна пропонує набори багатьох всесвітньо відомих брендів, кожен з яких має свої унікальні розробки.
Наприклад, американський бренд UCT пропонує замість сорбенту PSA додавати Амінопропіл. Він так само видаляє цукри та жирні кислоти, але менш схильний до каталітичної деградації, і має меншу ємність для очистки, ніж PSA.
Також унікальною розробкою від цього виробника є полімерний сорбент Chlorofiltr, що пропонується як заміна GCB. Він ефективно видаляє хлорофіл без втрати полярних ароматичних аналітів.
Не можна оминути увагою і Quick QuEChERS – шприцеві картриджі очистки від UCT замість dSPE! Вони усувають необхідність перемішування та центрифугування екстрактів під час очистки зразку, що суттєво зменшує час пробопідготовки.
Ми радо допоможемо вам обрати солі, необхідні для проведення досліджень. Для цього напишіть нам на chromatography@alt.ua. А щоб бути в курсі наших новин – підписуйтесь на сторінку компанії Facebook.