Укр
Укр Eng Рус

Система ВЕРХ для контролю якості: Vanquish Core від Thermo Fisher Scientific

У цьому огляді розповімо про одну із найтехнологічніших систем ВЕРХ на ринку, а також про те, як саме це рішення здатне оптимізувати процеси контролю якості продукції на виробництві. 

Контроль якості – це важлива сладова виробничого процесу, що є обов’язковою для кожного виробника, адже гарантує, що кінцеві продукти відповідають визначеним стандартам якості та безпеки.

Ідеальним інструментом для моніторингу змін в різних виробничих партіях є системи ВЕРХ. Вони дозволяють розділяти та виявляти залишкові кількості (від нанограмів до пікограмів) домішок та продуктів розпаду в сировині та кінцевих продуктах, що має вагоме значення, адже:

  • моніторинг чистоти нових вхідних матеріалів і готової продукції допомагає уникнути проблем з якістю ще до того, як ваша продукція надійде на ринок;
  • моніторинг та кількісне визначення продуктів розпаду допомагає встановити стабільність продукту та термін його придатності.

Системи ВЕРХ можна використовувати навіть на високомасштабних виробництвах: з їх допомогою можливо аналізувати декілька зразків за короткий проміжок часу. 

Сучасні хроматографічні системи

Хроматографічні системи сучасності орієнтовані на користувача: прилади виділяються зручністю, автоматизацією процесів та безшумністю. 

У березні 2020 року компанія Thermo Fisher Scientific з думкою про спрощення рутинної роботи аналітиків випустила нову систему ВЕРХ Vanquish Core. Це  найтехнологічніша та найновіша система на ринку рідинної хроматографії у світі.

Vanquish Core створена на базі інноваційної платформи Vanquish і забезпечує надзвичайну точність результатів, чутливість детекторів та простоту роботи для досягнення безпрецедентної відтворюваності та надійності. 

Система на ринку вже три роки і за цей час зарекомендувала себе як міцний та надійний робочий рутинний прилад, в якому виробник реалізував низку конструктивних особливостей та технологій. 

Моніторинг розчинників

Система має запатентовану технологію моніторингу розчинників, що  забезпечує прямий контроль кількості розчинників та зливу в CDS Chromeleon, в інтерфейсі користувача або безпосередньо на самому модулі. Дана технологія гарантує безперебійність аналізу та уникнення роботи системи “в суху”. 

Інтерактивний інтерфейс користувача

Інтерфейс Vanquish орієнтований на користувачів та дає змогу відстежувати поточний стан системи в режимі реального часу. Сенсорний дисплей стійкий до розчинників та чутливий до рукавичок, а також забезпечує відповідність нормативним вимогам завдяки прямому інтерфейсу з системою без необхідності під’єднання до мережі. 

Інтерфейс надає можливість відстежувати стан врівноваження колонки через представлений графік даних про тиск насосу та переглядати відео покрокового обслуговування приладу на дисплеї.

Універсальність та модульність

Системи ВЕРХ Vanquish Core пропонують широкий спектр можливостей детектування, які можна легко інтегрувати та поєднати з вашими методами. 

Лідерами в своїй галузі є детектори з діодною матрицею від Thermo Fisher Scientific. Вони характеризуються чудовим співвідношенням сигнал/шум і мають найширший лінійний діапазон.

Унікальний детектор зарядженого аерозолю – це потужний та універсальний детектор, який здатний виявляти практично будь-яку молекулу, навіть ті, в яких відсутні хромофори чи ті, що погано іонізуються. Цей детектор є дуже чутливим. 

На відміну від мас-спектрометрії та УФ детектування, детектор зарядженого аерозолю (CAD) здатний вимірювати всі аналіти в зразку. Для мас-спектрометрії (МС) аналіт повинен утворювати іони в газовій фазі, тоді як реакція УФ детектору залежить від природи (типу) хромофора.

На відміну від мас-спектрометрії та УФ детектування, детектор зарядженого аерозолю (CAD) здатний вимірювати всі аналіти в зразку. Для мас-спектрометрії (МС) аналіт повинен утворювати іони в газовій фазі, тоді як реакція УФ детектору залежить від природи (типу) хромофора.

Інноваційні перевірки працездатності системи

Хроматограф об’єднує в один протокол всі перевірки, що встановлені одноразово під час інсталяції. А потім – автоматично запускає їх за розкладом під час простою системи. 

За результатами перевірки обладнання формується звіт, у разі виявлення проблем, система оперативно повідомляє про них. Це забезпечує безперебійне функціонування приладу.

Легке перенесення методів з інших систем

Система Vanquish Core розроблена для легкого перенесення методів та одночасного підвищення продуктивності і оптимізації робочих процесів. Регульований об’єм затримки градієнту для відповідності часу утримання аналітів та профілю розділення, різні варіанти термостатування колонки розроблені для імітації саме вашого приладу та спрощення ознайомлення з новою системою. 

Просте обслуговування

Не потрібно розбирати всю систему для обслуговування будь-якого модуля. Кожен модуль має світлові індикатори на передній панелі, які показують стан і сигналізують про помилки. Це дає змогу значно швидше усунути проблему і повернутися до аналізу.  

Герметичні фітинги Thermo Scientific ™ Viper ™, що легко та надійно фіксуються руками, забезпечують майже нульовий мертвий об’єм для рідин та не потребують інструментів для заміни.

Програмне забезпечення CDS Chromeleon

Управління системою здійснюється за допомогою програмного забезпечення CDS Chromeleon, що дає можливість управляти всіма хроматографами в лабораторії. ПЗ забезпечує: 

  • послідовність та точність даних; 
  • легкий доступ до комплексних журналів аудиту; 
  • збереження автентичносты запису;
  • створення електронних звітів з можливістю друку;
  • створення електронного підпису.

Програмне забезпечення CDS Chromeleon

Для забезпечення цілісності даних надзвичайно важливим є зручність інтерфейсу. Chromeleon є простим та інтуїтивно зрозумілим, тому з ним можна легко керувати системами, точно та швидко інтерпретувати отримані результати, ні на мить не сумніваючись в надійності збереження даних.

За допомогою програмного забезпечення Chromeleon можна управляти не лише хроматографами Thermo Fisher Scientific, але й системами інших виробників Для цього потрібна додаткова ліцензія. Кількість систем, якими можна керувати завдяки Chromeleon, залежить від обраної версії. 

Оновлення між версіями і, наприклад, кількістю систем, якими можна управляти з одного ПК, відбувається швидко та просто. Також можна легко змінити програмну прошивку до серверної версії з централізованим зберіганням даних і управлінням з будь-якого комп’ютера в лабораторії. 

Система Vanquish Core – це простота користування, надійність та продуктивність. З нею процес контролю якості проводиться зрозуміло та ефективно.

Щоб отримати додаткову інформацію стосовно системи, напишіть нам chromatography@alt.ua

Ганна Бакал

Спеціаліст департаменту хроматографії та спектроскопії

Спеціалізація: аналітичне обладнання, хроматографія, мас-спектрометрія.

icon-linkedin

Будьте в курсі новин

    A