Укр
Укр Eng Рус

Операційні мікроскопи Leica Microsystems

Частина 1. Рішення для нейрохірургії

Leica Microsystems пропонує ряд хірургічних мікроскопів для найскладніших мікрохірургічних втручань. Передові рішення забезпечують якісну та надійну візуалізацію завдяки вбудованим флуоресцентним технологіям та інноваційній системі доповненої реальності GLOW 800.

Всі рішення розроблені таким чином, щоб ідеально відповідати потребам хірургів, пропонуючи новітні технології, можливість оновлення, а також регульовані аксесуари для забезпечення ергономіки. 

Рішення для нейрохірургії

Застосування нейрохірургічних операційних мікроскопів

Хірургічні мікроскопи дозволяють нейрохірургам проводити візуалізацію операційного поля та дрібних анатомічних деталей структур головного мозку, щоб виконувати широкий спектр процедур з високою точністю.

Застосування нейрохірургічних мікроскопів:

  • Реконструкція аневризми головного мозку.
  • Резекції пухлини.
  • Лікування артеріовенозної мальформації (АВМ).
  • Операція аорто-мозкового шунтування.
  • Хірургія епілепсії.
  • Хірургія хребта.

Мікроскопи Leica для нейрохірургії оснащені інноваційними інтегрованими технологіями, в тому числі, за допомогою доповненої реальності. У судинній хірургії, наприклад, флуоресценція доповненої реальності (AR) GLOW800 дозволяє чітко візуалізувати кровотік у реальному часі. 

Проблеми нейрохірургічної мікроскопії

Нейрохірурги оперують у глибоких і вузьких порожнинах, орієнтуючись у делікатних тканинах і виявляючи анатомічні структури з життєво важливими функціями.

Тому, дуже важливими моментами для лікарів є наявність достатнього освітлення, глибини різкості, а також широкого поля зору.

Одночасна та чітка візуалізація кровотоку під час нейроваскулярних процедур, а також розрізнення різних типів тканин під час хірургії видалення пухлин, є одними з найважливіших завдань сучасної нейрохірургії.

Погана ергономіка мікроскопа призводить до проблем із опорно-руховим апаратом та зниження продуктивності і залишається важливою проблемою, з якою стикаються нейрохірурги. Цей аспект значно впливає на перебіг та успішність операції, оскільки нейрохірургія потребує не тільки досвіду, а й великої концентрації протягом великого проміжку часу.

Доповнена реальність у васкулярній нейрохірургії

Флуоресценція доповненої реальності (AR) GLOW800 і ICG створюють одночасне зображення тканин у нормальному світлі та флуоресцентного кровотоку в реальному часі, надаючи чітке візуальне розмежування між анатомією та кровотоком.

Ця функція пропонує єдине доповнене зображення анатомії в природному кольорі та судинний потік у реальному часі, усуваючи переривання та необхідність перемикатися між природним зображенням мікроскопа та чорно-білим інфрачервоним відео.

Ви зможете побачити природний колір тканини, відчути повну глибину сприйняття та отримаєте контрастне зображення кровотоку в реальному часі, що надасть вам більшої впевненості для прийняття точних рішень щодо лікування під час судинної нейрохірургії.

GLOW800 при лікуванні аневризми

GLOW800 при лікуванні аневризми

Нейронавігація, інтегрована в мікроскоп

Під час делікатних і складних нейрохірургічних процедур однією з найважливіших проблем залишається оптимальне збереження здорової тканини мозку. Хірургія під візуальним контролем (image-guided surgery, IGS) і роботизоване керування відіграють дедалі важливішу роль у нейрохірургічних втручаннях, оскільки вони полегшують прийняття інтраопераційних рішень і допомагають досягти оптимальних результатів для пацієнтів.

Leica пропонує нейрохірургічні мікроскопи, сумісні з провідними нейронавігаційними системами, такими як Brainlab, Stryker, Medtronic, що дозволяють вводити зображення систем IGS безпосередньо в окуляри хірурга або на екран, забезпечуючи візуалізацію деталей операцій для всієї команди операційної.

Покращений перегляд із флуоресцентними фільтрами

Leica Microsystems є піонером у галузі технології флуоресцентної мікроскопії, розробляючи інноваційні модулі для різних медичних застосувань.

Хірургічні мікроскопи M530 оснащені технологією TriFluoro, яка допомагає медичним працівникам бачити більше та приймати рішення з більшою впевненістю. TriFluoro забезпечує до трьох режимів інтегрованої флуоресценції:

  • Модуль FL560: ви отримуєте єдине зображення флуоресцентних і нефлуоресцентних ділянок у реальному часі з чіткою диференціацією та високим контрастом під час відновлення аневризми.
  • Модуль FL400**: при використанні з 5-амінолевуліновою кислотою (5-ALA) цей фільтр підтримує процедури видалення, дозволяючи точно диференціювати пухлинну тканину від здорової тканини мозку.
  • Модуль інтраопераційної відеоангіографії FL800: у поєднанні з флуоресцентним барвником ICG ця функція дозволяє нейрохірургам чітко візуалізувати кровотік у реальному часі.

*TriFluoro та GLOW800 недоступні з PROvido

Покращений перегляд із флуоресцентними фільтрами

Адаптивність і ергономіка операційних мікроскопів Leica

Нейрохірургічні мікроскопи Leica забезпечують чудову маневреність та покращену ергономіку для хірурга під час тривалих процедур.

Останні тенденції в хірургії – технологія Heads-Up: проекційний дисплей дозволяє кожному в операційній бачити те саме зображення, що й хірург, на екрані 4K у 3D, покращуючи навчання та документування.

Адаптивні характеристики нейрохірургічних мікроскопів Leica:

  • Свобода позиціонування та легка маневреність, що дозволяє плавно переміщати мікроскоп однією рукою.
  • Тубус з регульованим кутом нахилу, який можна розташувати та нахиляти відповідно до конкретних робочих вимог.
  • Інтуїтивно зрозумілі та легкодоступні елементи керування мікроскопом, включаючи програмований ножний перемикач і рукоятки.
  • Стійкість до вібрацій та міцна конструкція.

Інтеграція з іншими пристроями та технологіями

Leica пропонує ряд аксесуарів, сумісних з рішеннями для нейрохірургічних мікроскопів, щоб задовольнити потреби нейрохірургів у підвищенні ефективності, безперервному робочому процесі та розширити можливості операційної.

Нейрохірургічні мікроскопи ARveo та M530 OHX від Leica Microsystems забезпечують такі розширені функції:

  • Флуоресценція доповненої реальності GLOW AR.
  • Системна інтеграція IGS провідних виробників інтраопераційної нейронавігації.
  • Флуоресцентні фільтри FL560, FL400 і FL800.
  • Система введення зображень CaptiView Image відображення ендоскопічних зображень, зображень IGS та флуоресценції судин безпосередньо в окуляри.
  • Зовнішні екрани 3D 4K ідеально підходять для екзоскопічної хірургії.
  • Системи зображення та запису.
  • Різноманітність тубусів і аксесуарів.
  • Настінні монітори різних розмірів.

Інтеграція з іншими пристроями та технологіями

Наприкінці статті підіб’ємо підсумки, на які аспекти слід звернути уваги при виборі операційних мікроскопів для нейрохірургії.

Потужне та безпечне освітлення: системи керування світлом у нейрохірургічних мікроскопах мають полегшувати роботу у вузьких і глибоких порожнинах, уникаючи ризику пошкодження делікатної тканини. Технологія BrightCare від Leica контролює інтенсивність світла залежно від робочої відстані, забезпечуючи оптимальне освітлення, захищаючи чутливі тканини.

Висока оптична якість: велика глибина різкості, висока роздільна здатність і реалістичне відображення кольорів необхідні для точної візуалізації малих і складних анатомічних структур. Технологія FusionOptics від Leica забезпечує повністю сфокусований глибокий огляд у вузькі порожнини, забезпечуючи безперебійний робочий процес без перерв для перефокусування.

Відкрита архітектура та можливість оновлення: Щоб служити довгостроковою інвестицією, нейрохірургічний мікроскоп має запропонувати варіанти інтеграції з іншими технологіями та пристроями, такими як засоби візуалізації для доповненої реальності, флуоресцентні фільтри, лазери, системи інформації про пацієнтів, нейронавігаційні системи та ендоскопи.

Ергономічність і гнучкість: деталі мікроскопа, що мають властивість до адаптації, а також опції для екзоскопічної хірургії з дисплеєм Head-up, забезпечують оптимальну ергономіку під час хірургічних процедур.

Переглянути доступний каталог нейрохірургічних мікроскопів Leica Microsystems можна тут.

Будьте в курсі новин

    A