Укр
Укр Eng Рус

Мікроскопи Leica працюють ідеально навіть через 20 років

На початку червня до нашого сервісного центру надійшов справжній “ветеран” – стереомікроскоп Leica MZ 6, який вірою і правдою служив протягом останніх двадцяти років. У статті розповідаємо про подробиці експлуатації і проблему, з якою він до нас потрапив. Також написали про його наступника, більш сучасну модель Leica Ivesta 3, її переваги та особливості.

стереомікроскоп Leica MZ 6

Сфера використання та задачі, які виконував

Стереомікроскопи Leica серії MZ 6 були розроблені під досить широкий спектр застосування. Ключовими галузями є: наукові дослідження, медична діагностика, промисловість та освіта. Конкретно цей мікроскоп використовувався в цілях ідентифікації видів та сортів насіння. Установи по всій Україні та світу надавали зразки насіння на перевірку, яке наші клієнти розглядали та порівнювали з архівними даними для ідентифікації.

 

З якою несправністю маємо справу?

Мікроскоп поступив з проблемою розмитого зображення зразка. Сервісний інженер перевірив чистоту оптичних компонентів та справність механічних елементів. Після цього була виконана чистка мікроскопа, змащення та коригування механічних елементів. Додатково була полагоджена ручка зуму, на якій вийшло з ладу кріплення до основи мікроскопа.

 

стереомікроскоп Leica MZ 6

Рекомендації

До цього мікроскоп жодного разу не був на сервісному обслуговуванні і виконував свою роботу без нарікань протягом багатьох років. Проте ми рекомендуємо хоча б раз на рік обслуговувати ваші мікроскопи. Так прилад прослужить ще довше та не втратить свою початкову якість.  В разі необхідності сервісного обслуговування ви можете звернутись за телефоном  +380 (44) 492 72 70, наші спеціалісти нададуть професійну консультацію та виконають необхідний сервіс.

Даний кейс прекрасно демонструє якість та стабільність технологій Leica Microsystems. Скоріше за все, цей мікроскоп прослужить ще стільки ж, якщо не більше. Однак колись все одно доведеться задуматись про заміну і в такому випадку ми маємо для вас дещо цікаве.

Найбільш релевантною моделлю для переходу є Leica Ivesta 3. Це стереомікроскопи з оптичною системою Greenough, за допомогою яких ви можете як оптимізовувати візуальні перевірки та роботу на виробництві, так і проводити лабораторні чи наукові дослідження, отримуючи надійні результати.

стереомікроскоп Leica MZ 6

 

Серія Ivesta 3 має висококласну апохроматичну оптику з корекцією передачі кольорів та ідеально підходить для задач, які вимагають об’ємної візуалізації зразка. Такі мікроскопи забезпечують комфортну роботу зі зразками завдяки великій робочій відстані, що дозволяє витрачати менше часу на налаштування мікроскопа та залишатися зосередженими на роботі. Коефіцієнти масштабування модельного ряду досягають рівня 9:1.

Серед головних переваг:

  • Інноваційна, запатентована технологія FusionOptics, яка поєднує високу роздільну здатність та велику глибину різкості одночасно. 
  • Можливість вибору моделі з інтегрованою камерою, яка забезпечує кодований зум та зменшує фінансові витрати в порівнянні з рішеннями, що дооснащені окремими камерами.
  • Програмне забезпечення Enersight, яке дозволяє повноцінно працювати з камерою лише через монітор, без використання ПК.

Сподіваємось, ця стаття була корисною та цікавою для вас. Обов’язково надавайте вчасний сервіс своїм мікроскопам і вони вам ще не раз за це віддячать.

Будьте в курсі новин

    A