Укр
Укр Eng Рус

Мікробіологічний аналізатор BIOMIC V3. Можливості, про які варто знати!

BIOMIC V3 – це аналізатор, створений компанією Giles Scientific (США) для ідентифікації мікроорганізмів за допомогою поширених тест-систем з використанням технології цифрової обробки зображень, а також для автоматизації процесів зчитування та інтерпретації результатів тестів на чутливість до антибіотиків. Про наявні модулі та рекомендовані комплекти ми вже розповідали в попередньому матеріалі (читайте тут). Сьогодні ж розкажемо про функції аналізатору, на які дійсно варто звернути увагу!

ВІДДАЛЕНИЙ ДОСТУП ТА МУЛЬТИЛАБОРАТОРНІ МЕРЕЖІ

ВІДДАЛЕНИЙ ДОСТУП ТА МУЛЬТИЛАБОРАТОРНІ МЕРЕЖІ

1. ВІДДАЛЕНИЙ ДОСТУП

Користувачі BIOMIC V3 можуть отримати віддалений доступ до аналізатора з додаткових комп’ютерів у мережі лабораторії. Ця функція забезпечує значну економію робочої сили, оскільки дозволяє миттєво переглядати результати випробувань та контролю якості, звіти та зображення тестів з будь-якого кабінету чи робочої станції в лабораторії.

  • Приклад 1: відповідальний переглядає та підтверджує результати тестів у своєму кабінеті перед передачею до LIS/LIMS
  • Приклад 2: оператор вводить дані контролю якості та інвентаризації, включаючи партії дисків/реагентів/середовищ, з окремого комп’ютера.
  • Приклад 3: завідуючий створює звіти про антибіограму та контроль якості зі свого кабінету
  • Приклад 4: оператори на окремих пристроях можуть переглядати/змінювати результати тестування після того, як панелі були зчитані за допомогою BIOMIC V3.

2. МУЛЬТИЛАБОРАТОРНІ МЕРЕЖІ

Кілька мікробіологічних систем BIOMIC V3 можна підключити до глобальної мережі для груп лікарень, приватних лабораторій чи державних програм МОЗ. Сайти можуть збирати результати тестів і контролю якості для моніторингу тенденцій резистентності до антибіотиків із центрального розташування. Результати можуть бути використані для подання нормативних документів, досліджень або маркетингових цілей. Ці можливості реалізовані в програмах нагляду за AMР, спонсоровані US-FDA та Центром з  контролю та профілактики хвороб в США: 

  • ​​CDC: Стійкість до карбапенему (CRE);
  • CDC: програма спостереження за ізолятами гонококів; 
  • US-FDA: Ветеринарна лабораторія Vet-LIRN Мережа досліджень і реагування; 
  • US-FDA: Національна система моніторингу антимікробної резистентності NARMS; 
  • Міністерство сільського господарства США: Національна мережа лабораторій здоров’я тварин NAHLN. 

МУЛЬТИЛАБОРАТОРНІ МЕРЕЖІ

З 1997 по 2010 рік 151 медична лабораторія в 40 країнах з системами BIOMIC брала участь у дослідженні стійкості до антибіотиків ARTEMIS, спонсорованому Pfizer Pharmaceuticals.  Понад 50 публікацій у журналах демонструють можливості BIOMIC V3 для тестування та нагляду за AMР.

Опубліковані статті можна переглянути в журналах про дослідження ARTEMIS Disk Global Surveillance Study за цими посиланнями:

Переглянути публікації
Переглянути публікації

ПРОМІЖНЕ ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ MALDI-Link

ПРОМІЖНЕ ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ MALDI-Link

Мікробіологічна система BIOMIC V3 і системи MALDI-TOF Mass Spec, включаючи Maldi Biotyper (Bruker) і VITEK MS (bioMerieux), забезпечують повноцінне рішення ID-AST для мікробіологічної лабораторії. Проміжне програмне забезпечення MALDI-Link™ є додатковою функцією BIOMIC V3, яка безпосередньо взаємодіє з Maldi Biotyper (Bruker) і BIOMIC V3. BIOMIC V3 автоматично приймає дані Maldi Biotyper, зберігає їх у базі даних BIOMIC V3 і передає фінальний ID та ідентифікатор зразка до LIS/LIMS. Проміжне програмне забезпечення MALDI-Link™ усуває помилки ручної транскрипції та створює інтерфейс між Maldi Biotyper і LIS/LIMS.

BIOMIC V3 ТА ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ

BIOMIC V3 і TRINITY V3 використовують штучний інтелект для розпізнавання загальних і складних моделей росту на агарі та в бульйоні, включно з дріжджами, пліснявою та вибагливими бактеріями. Алгоритми штучного інтелекту генерують більш точні та стандартизовані результати тестування та забезпечують візуальне підтвердження користувача. Програми BIOMIC V3 і TRINITY V3 AI включають:

  1. Відповідність шаблону
  2. Розпізнавання символів
  3. Аналіз зображення

Giles Scientific продовжуватиме інвестувати значні кошти в штучний інтелект, щоб забезпечити найсучасніші технології та найоптимальнішу взаємодію з користувачем. Оригінальну статтю, присвячену штучному інтелекту в клінічній мікробіології ви можете прочитати тут.

Читайте також: Мікробіологічні аналізатори: порівняння закритих та відкритих систем

Будьте в курсі новин

    A