Укр
Укр Eng Рус

Кейс: Superhumans Lviv. Як операційний мікроскоп Provido від Leica Microsystems допоміг посилити хірургічний напрямок центру

Клініка Superhumans Center – безкоштовно надає послуги з: 

  • протезування, 
  • реабілітації, 
  • реконструктивної хірургії,
  • відновлення слуху 
  • психологічної підтримки постраждалим від війни українцям. 

У центрі працюють одні з найкращих профільних спеціалістів в Україні.

Компанія “АЛТ Україна” долучилася до реалізації важливого проекту, орієнтованого на посилення хірургічного напрямку закладу і встановила мультифункціональний операційний мікроскоп ProVido від всесвітньо відомого, провідного виробника оптики –  Leica Microsystems. Про деталі проекту та рішення,- розповідаємо далі. 

З початком війни, в Україні тисячі людей різних вікових груп зазнали важких травм кінцівок, що призвели до ампутацій. Серед жертв як військовослужбовці, так і звичайні цивільні, чиї життя були невідворотно змінені через воєнні дії.

І саме тому, запорукою нашої перемоги є не тільки поразка ворога на полі бою, але й забезпечення якісної довгострокової фізичної та психологічної реабілітації всіх постраждалих, оскільки це фундамент для відбудови і розвитку нашої країни в майбутньому.

Реконструкція та пластика обличчя і кінцівок, пошкоджених внаслідок мінно-вибухових травм – надважливий елемент цього процесу. Це допомагає людям повернутися до самостійного життя і відновити втрачені можливості.

Про клієнта

Виклики

Один із пріоритетних напрямків діяльності центру – реконструктивна хірургія. Хірурги центру працюють у багатьох напрямках: 

  • реваскуляризації судин 
  • ортопедичних операціях 
  • пластичної хірургії 
  • реконструкції обличчя 

Додатково, нещодавно центр долучився до міжурядового п’ятирічного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Франції, що передбачає створення в Україні експертної школи з розвитку технології реконструкції і пластики обличчя у разі травматичних ушкоджень. 

На базі Superhumans Center провідні хірурги з України та Франції проводитимуть надскладні реконструктивні операції, а також ділитимуться своїм досвідом з колегами. 

Для розширення можливостей хірургів центру та забезпечення відповідної платформи для реалізації міжурядового навчального проєкту, Superhumans Center потребував рішення, яке б посилило хірургічний напрямок та одночасно з тим, дало б змогу проводити навчання.

Рішення

Вибір було зроблено на користь мультифункціонального операційного мікроскопу ProVido від провідного виробника оптичних систем Leica Microsystems.

Серед основних переваг мікроскопу окремо слід виділити його багатофункціональність, адже у нього є можливість запису відео та виведення зображення на екран. Саме тому він ідеально підходить для різних типів операцій та проведення навчання для молодих хірургів.  

Хірургічний мікроскоп PROvido

Оптика

  • Хірургічний мікроскоп PROvido, встановлений у Superhumans Lviv, оснащений оптикою, яка забезпечує високу роздільну здатність зображення та одночасно глибину фокусу.
  • Швидке і зручне фокусування в мікроскопі забезпечує інноваційна система SpeedSpot, яка використовує два лазерні промені як орієнтир. Це допомагає швидко знайти оптимальне зображення операційного поля для хірурга, асистента та камери. 
  • За допомогою додаткового множинника збільшення хірург може швидко збільшити масштаб на 40%. 

Керування освітленням

PROvido має інноваційне керування освітленням, що допомагає захистити тканини пацієнта від опіків під час довготривалих операцій. 

Мікроскоп має функції автоматичної оптимізації інтенсивності світла відносно робочої відстані, а також автоматично регулює діафрагму так, аби освітлювалася лише видима область. 

За потреби, можливості мікроскопа можна легко доповнити модулем інтраопераційної флуоресценції FL560, який підвищує контраст робочих ділянок.

Увага! На картинці зображено процес оперативного втручання. Якщо ви не є лікарем або маєте вразливу психіку, то це зображення може вас шокувати.
Увага! На картинці зображено процес оперативного втручання. Якщо ви не є лікарем або маєте вразливу психіку, то це зображення може вас шокувати.

Якість зображення

Зображення операційного поля виводиться на 27-дюймовий HD-монітор, що оснащений системою обробки зображень та запису відео у HD якості і дозволяє операційній команді стежити за ходом операції.
Завдяки цьому хірурги центру матимуть змогу проводити навчання та майстер-класи для інших спеціалістів, що сприятиме обміну досвідом між хірургами.
Завдяки системі Evo4K мікроскоп має можливість запису зображення та накопичення відеоматеріалів на внутрішньому носії об’ємом 1 Тб.
Відзнятий матеріал також може стати частиною освітньої платформи для експертної школи в межах міжурядового проєкту.

Гнучкість та варіативність положень

У хірургічному мікроскопі PROvido для Superhumans Lviv встановлено три тубуси, що дає змогу проводити різні види операцій. Спеціалісти можуть працювати в положенні “face to face”, латерально або ж знаходитися позаду пацієнта.

Гнучкість у виборі положення відносно розміщення пацієнта на операційному столі – одна із ключових переваг цього операційного мікроскопа.
Крім цього, тубус можна обертати на 90 градусів, що забезпечує анатомічно правильне та зручне положення хірурга під час операції.

Люди, які отримали серйозні травми та ампутації внаслідок війни, кожен день стикаються з низкою значних проблем, які впливають на всі аспекти життя — фізичні, психологічні та соціальні. Психологічний вплив таких травм також величезний. Багато постраждалих відчувають посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), депресію, тривогу, втрату самооцінки та ідентичності.

Superhumans Center робить важливу справу – повертає таким людям шанс на гідне життя.

Компанія “АЛТ Україна” взяла на себе завдання допомагати своїм клієнтам у їхніх місіях через впровадження найсучасніших технологій у їхню практику. Тож ми пишаємося тим, що мали змогу долучитися до реалізації цього проекту і допомогти центру посилити його хірургічний напрямок рішенням від Leica Microsystems.

Амбіції на майбутнє

Superhumans Lviv – це лише перший центр такого рівня в Україні. Втім, разом із командою проекту ми віримо та працюємо над тим, аби закладів з таким рівнем надання медичної допомоги українцям ставало дедалі більше.

Будьте в курсі новин

    A