Укр
Укр Eng Рус

Cell Saver Elite+. Огляд рішення

Системи аутогематрансфузії сьогодні відіграють важливу роль при проведенні складних операцій, де існує великий ризик крововтрат. Cell Saver Elite+ від Haemonetics є тим рішенням, що допоможе клінікам зменшити навантаження та пошук донорської крові, а самих пацієнтів убезпечить від ризиків зараження інфікованою кров’ю. 

Що таке аутогематрансфузія та її значення

Аутогемотрансфузія – це збирання та переливання пацієнту власної крові. Даний спосіб знижує тиск на пацієнта, що вже переживає високі крововтрати, а також допомагає швидко та ефективно відреагувати на крововтрати під час операції: не потрібно підбирати та шукати донорів.

Cell Saver Elite + забезпечує збір з операційного поля під час середніх та великих крововтрат та під час певних операцій в хірургії.

Cell Saver Elite + забезпечує збір з операційного поля під час середніх та великих крововтрат та під час певних операцій в хірургії.

«Системи аутогематотрансфузії дають змогу зменшення використання донорської крові, що знижує ризики зараження іншими вірусними хворобами, такими як ВІЛ чи гепатит»

Переваги Cell Saver Elite +

Серед існуючих подібних систем аутогемотрансфузії система Cell Saver Elite + від компанії Haemonetics вирізняється такими перевагами:

  1. Маневреність та портативність. Система досить компактна та легка, тому її легко транспортувати до інших клінік або перевозити між відділеннями за необхідності. 
  2. Вбудований аспіратор з функцією Smart Suction. Ця функція дає змогу знизити навантаження під час забору крові з операційного поля на еритроцити та зменшує рівень кінцевого гемолізу, що також показує рівень високої якості кінцевого продукту.
  3. Можливість заготівлі тромбоцитів за допомогою методу секвестрації з подальшим вливанням тому ж пацієнтові під час операції.  
  4. Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс для користувача, що дає змогу легкої адаптації до нього після інших приладів, якими лікарі користуються під час операційних маніпуляцій. 
  5. Функція запису та зберігання даних – апарат має змогу зберігати більше 100 процедур.

Переваги Cell Saver Elite +

Також досить комфортним для користувача є те, що використовуваний витратний матеріал повністю промаркований відповідними лініями, що полегшує роботу з пристроєм і дає змогу швидкої реакції в будь-якій стресовій чи незапланованій ситуації, коли треба швидко розбирати сет і встановлювати на апарат.

Cell Saver Elite+ використовується в таких операціях:

  • АКШ;
  • травма;
  • заміна клапана;
  • трансплантація; 
  • ортопедичних та інших процедурах.

Більше про систему можна дізнатися за посиланням. 

Особливо велике значення апарат для аутогематрансфузії відіграє в лікуванні діалізних пацієнтів, що є досить вразливою категорією. Про те, як система Cell Saver Elite+ допомагає лікувати таких пацієнтів, ми розповіли в нашому кейсі про Київський міський центр нефрології та діалізу.

Читайте: Кейс Київського міського центру нефрології та діалізу: як забезпечити безпеку трансфузій діалізним пацієнтам

Система для аутогематрансфузії Cell Saver Elite+. Огляд рішення.

Юрій Довгань

Провідний спеціаліст відділу трансфузіології та служби крові

Спеціалізація: рішення для трансфузіології, ендоскопія.

Будьте в курсі новин

    A