Укр
Укр Eng Рус

Асоціація донорства крові спільно з АЛТ Україна запустили освітній проект, присвячений проблемам оцінки гемостазу

Проект включатиме серію теоретичних лекцій та практичних майстер-класів, орієнтованих на поглиблене вивчення сучасних методів інтегральної оцінки гемостазу. Інформаційний партнер проекту – журнал “Практика управління медичним закладом”. 

В середині червня Всеукраїнська асоціація донорства крові та трансфузійної допомоги спільно з компанією АЛТ Україна – одним з лідерів ринку з постачання госпітального обладнання та комплексних рішень для Служби крові запустили спільний освітній проект “Школа гемостазу”. 

Зі слів організаторів проекту, він має на меті поглибити знання лікарів-практиків про особливості роботи згортальної системи крові, а також розширити їхні навички у застосуванні сучасних методів її оцінки. 

  • Наприкінці квітня-у травні ми провели серію вебінарів, присвячених темі оцінки гемостазу у медичній практиці. З огляду на актуальність теми, під час цих онлайн-лекцій багато уваги приділили сучасним методам оцінки згортальної та протизгортальної системи крові, в тому числі тим, що вважаються “золотим стандартом” у світовій медичній практиці. Під час післялекційних дискусій лікарі-слухачі вебінарів висловили свою зацікавленість у поглибленому вивченні механізмів роботи системи гемостазу в різних клінічних випадках. А також зазначили, що мають потребу в отриманні практичних навичків роботи з сучасним обладнанням для аналізу гемостазу за методами, застосовуваними світовою медичною спільнотою. Тому, спільно із компанією АЛТ Україна ЛТД ми вирішили продовжити практику освітніх заходів і запустили новий проект – “Школа гемостазу”, – повідомила Олена Малигон, голова Всеукраїнської асоціації донорства крові та трансфузійної допомоги. 

“Школа гемостазу” – це серія освітніх заходів, об’єднаних у тематичні модулі. Кожен модуль складається з теоретичних лекцій, які проходитимуть в онлайн-форматі, а також майстер-класів на базі Харківського обласного центру гемокорекції. Під час майстер-класів учасники проекту матимуть змогу застосувати отримані теоретичні знання на практиці. Додатково, учасники проекту отримують бали безперервного професійного розвитку.  

  • Програма навчання проекту розроблена таким чином, аби охопити найактуальніші аспекти проблеми оцінки системи гемостазу. Зокрема, у фокусі уваги будуть такі теми як сучасні системи та методи лабораторного контролю гемостазу, контроль згортальної системи гемостазу під час застосування імуноглобулінів. Особливий акцент плануємо зробити на оцінці стану згортальної системи крові в акушерстві, сучасних підходах до лікування резус-конфліктної вагітності, а також зупинимось на сучасних концепціях компонентної замісної терапії при порушенні системи гемостазу, – зазначив Ігор Скирда, головний лектор школи, к.м.н., лікар вищої категорії, імуногематолог Харківського обласного центру гемокорекції. 

На думку керівника напрямку служби крові та біотехнологій ТОВ “АЛТ Україна ЛТД” Андрія Пивовара, освітній проект “Школа гемостазу” – це чудова можливість для українських медиків не лише поглибити свої знання про функціонування згортальної та протизгортальної системи крові, але також дізнатися більше про сучасний світовий досвід та технологічні рішення, які допомагають лікарям у всьому світі прогнозувати ризики та обирати точну тактику лікування пацієнтів.  

Проект “Школа гемостазу” триватиме до вересня 2021 року.

Будьте в курсі новин

    A